Trakcja, DSC

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
boomer4

Re: Trakcja, DSC

Post autor: boomer4 » czw sie 19, 2010 16:20

ASO chciało mnie policzyć za ten sterownik 4500 zł ja na szczęście załatwiłem sobie używkę w pełni sprawna za 500 zł :)

...co do czujnika abs'u, w zimie miałem identyczny problem co teraz i to właśnie był czujnik abs'u(z tym że wtedy zapalała mi sie również kontrolka od absu), wszystkie są teraz ok, jeszcze w serwisie mieli podejrzenie co do czujników prędkości w łożyskach(?) z tym ze wtedy chcieli mi wymienić wszystkie cztery sztuki ;]

Dostałem namiar do gościa w łodzi który jest podobno magikiem w tych sprawach, wiec w razie czego do niego się odezwę.

Wracając do tych czujników prędkości, dziś jechałem, znowu ten sam problem się pojawił z tym ze jak trakcja zaczęła go zamulać zredukowałem bieg i problem zniknął, nie wiem czy na dobre czy znowu tylko na jakiś czas... Jeżeli ktoś wiec lub zna gdzie mogę dorwać jakiegoś dobrego elektronika bądź elektromechanika w kujawsko pomorskim to proszę dajcie mi namiar :)

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » czw sie 19, 2010 18:33

ASO Sikora w Mikołowie...? Skąd w ogóle jesteś?

Awatar użytkownika
boomer4

Post autor: boomer4 » pn sie 23, 2010 19:09

ASO BMW dynamic motors Bydgoszcz, jestem z Torunia.

Dziś natomiast zauważyłem ze załączyła się trakcja kiedy przy pełnej "piździe" zmieniłem z trojki na czwórkę... może coś skrzynia (albo coś przy skrzyni) szwankuje, skrzynia SMG.

ODPOWIEDZ